torstai 31. lokakuuta 2013

Syksyinen suppilovahverokeitto

Tässäpä teille sienikeittoa parhaaseen sesonkiaikaan kauden sienistä. Oman keittoni tein tosiaan suppilovahveroista, mutta loistavan keiton saat samalla reseptillä myös kantarelleista tai ihan kaupan herkkusienistä. Itse käytin kuivattuja sieniä, mutta yhtälailla sienet voivat olla pakastettuja tai tuoreita. Keiton seuraksi sopii loistavasti vaalea patonki ja veden (tai sulatejuuston) määrää säätelemällä keitosta saa juuri omaan makuun sopivan paksua tai "laihaa".



 
Ainekset:
50g voita
1 sipuli silppuna
n. 3-5dl suppilovahveroita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1/2 kasvis-, tai kanaliemikuutio
 2 dl kuohu-, tai ruokakermaa tai 2 1/2 dl alpro soya kevyt ruoka
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa

suolaa oman maun mukaan
pinnalle voi riputella tuoretta persiljaa

Sienet purkissa.

Sienet uiskentelemas.
Jos teet keiton kuivatuista sienistä, liota sieniä ainakin 3 tuntia ennen keiton valmistamista.

Alkutilanne.

Suppilovahverot sekaan vaan!
Ohjeet:
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon paloitellut suppilovahverot ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.
Tarkista maku.

Lopputilanne.
Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.

Itselläni ei ollut mitään millä annoksen olisin koristellut, joten kuvakin on sen takia vähän tylsä. Mutta keitto oli hyvää! Kovaan nälkään keitosta riitti kaksi annosta, alkuruuaksi tai pienempään nälkään 3-4annosta.

Syksyisin terkuin, Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti