tiistai 29. lokakuuta 2013

Jauhelihaohratto

Kirsin tuli nälkä, Kirsi marssii keittiöön. Jotain ruokaa olisi tehtävä. Kurkistus jääkaappiin ja kurkistus pakastimeen. Kovin on kaapit tyhjinä. Pakastimesta käteen tarttuu jauhelihapaketti ja alkaa kiivas mietintä mitä siitä tänään loihtisi. Perus jauhelihakastike ei innosta. Vilkaisu Hellapoliisin keittokirjaan ja sieltä löytyy ratkaisu: jauhelihaohratto! En oo koskaa moista kokeillu, mutta resepti vaikuttaa yksinkertaiselta, nopealta ja kaikkia aineita löytyy kaapista, joten päätän kokeilla.

4-6 annosta

Ainekset:
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
2 porkkanaa suikaleina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl ohrahelmiä (Torino)
7 dl vettä
75-100 g sokeriherneenpalkoja
1 pieni purkki ananaspaloja liemineen
persiljaa tai korianteria

Ohjeet:
Itse käytin rikottua ohraryyniä ja toimi ihan hyvin. Kokonaisella ohrahelmellä olis ehkä välttäny sen pienen puuromaisuuden mikä rikotusta tuli. En myöskää laittanu kurkumaa, vaan lisäsin enemmän paprikajauhetta. Porkkanat ja sipulit oli omasta maasta. :) Porkkanat kypsy hyvin, omasta mielestä oli kiva ku jäivät vähä napakoiksi eikä ollu sellasia pehmeitä mössöjä.

1. Kuumenna öljy kattilassa tai isolla paistinpannulla ja paista sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
2. Mausta suolalla, paprikajauheella ja kurkumalla.
3. Lisää joukkoon porkkanasuikaleet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja ohrahelmet. Kääntele hetki.
 
4. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on lähes imeytynyt. 
 
5.Lisää vielä sokeriherneenpalot kokonaisina tai paloiteltuina, sekä purkki ananaspaloja liemineen. Kuumenna ja tarkista maku. Ripottele joukkoon runsaasti persiljaa tai korianteria.

Olin itte positiivisesti yllättyny mausta, koska en oo ennemmin juurikaa ohraa ruuanlaitossa käyttäny. Kokonaisuudessaan ruuanlaittoon meni n.30minuuttia, joten tästä nopea, helppo ja maukas sekä täyttävä ruoka! :)


Close enough!


- Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti