sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Nachos Supreme

Kerroin edellisessä ruokaohjeessa suklaisista kinuskipaloista ja siitä, kuinka oli tehtävä kyseistä ruokaa hävityn vedon myötä. Noh, samaan vetoon liittyen tuli tehtyä sitten miehekkeelle myös nachoja vähän ruokaisemmalla tavalla. Hyvin meni kaupaksi ja itsekin tuli syötyä näitä...ehkä jopa vähän liikaakin. Loistava perjantai-illan ruoka, josta riittää reilusti neljällekin syöjälle. Erittäin nopea ja helppo tehdä!
 

Ainekset:
- 1pss nachoja
- tomaattisalsaa (itsetehty salsaohje löytyy blogista, mutta myös valmis salsa toimii)
- 10kpl cheddarviipaleita
- 1prk Kolmen juuston ruokakermaa
- smetanaa
- kalamata-oliiveja
- jauhelihaa
- 1pss Taco-mausteseosta (esim. Santa Maria)
- 1 pieni punasipuli
- jalapenoja

Ohjeet:
1. Paista jauheliha ja lisää taco-mausteseos kypsän jauhelihan sekaan ja hieman vettä seoksen ohjeen mukaisesti.
2. Viipaloi oliivit, punasipuli ja jalapenot haluamasi kokoisiksi paloiksi.
3. Laita kattilaan purkki kolmen juuston ruokakermaa. Kun ruokakerma on kuumentunut, lisää sekaan cheddarviipaleita. Itse laitoin 10kpl, mutta kannattaa katsoa kuinka tiiviiksi seos muuttuu ja haluaako itse paksumpaa vai ohuempaa kastiketta. Kun cheddarviipaleet ovat sulaneet sekaan, on kastike valmista.
4. Levitä pellille kerros nachoja.
5. Sirottele nachojen päälle puolet jauhelihasta, sipulista, jalapenoista, oliiveista, salsasta ja cheddarkastikkeesta.
6. Kaada loput nachot uudeksi kerrokseksi pellille.
7. Lado loput täytteistä päälle.
8. Voit halutessasi lusikoida vielä smetanaa sinne tänne nachoja.
8. Laita pelti 225-asteiseen uuniin n. 5-8min ajaksi. Eli siihen asti, että nachot ovat lämmenneet ja smetana hieman sulanut. Kannattaa ottaa pelti ajoissa pois, etteivät nachot ehdi kärventyä, koska ne alkavat todella helposti maistua palaneille.
9. Tarjoa heti ja välittömästi.

Ei varmaankaan taas esteettisintä ruokaa, mutta todellakin nam! Ja täyttää varmasti.


herkutellen, Terhi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti