maanantai 17. maaliskuuta 2014

Mangojuustokakku

Tein tuossa ensimmäisessä kolmesta yövuorosta työkavereille mangojuustokakun fiilispohjalta enkä ottanut tuotoksesta ainuttakaan kuvaa. Uskoin sen olevan ihan basic kamaa. Kuitenkin n.14,5 tunnin päästä kun tulin takaisin töihin, kakusta ei ollut enää jäljellä murustakaan. Työkaveri kehui sen ihanaa kuohkeutta ja hyvää makua. Siispä päätin tehdä tätä kakkua vielä toistamiseen viimeisen yövuoroni kunniaksi ja samalla jaan reseptin teille. :)
 

Ainekset:
POHJA:
200g Digestive-keksejä
75g laktoositonta voita
TÄYTE:
2dl laktoositonta vispikermaa
500g laktoositonta maustamatonta rahkaa
3tl vaniljasokeria
reilu 1dl sokeria
4 liivatelehteä
1purkki (n.125g) mangososetta
KIILLE/PINTA:
2 purkkia (n.250g) mangososetta
4liivatelehteä

Pinnalle voi rouhia suklaata tai tehdä erilaisia suklaakoristeita. :)

Ohjeet:
1. Ota irtopohjavuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa Digestivet kulhossa karkeaksi murskaksi. Ei tarvitse olla täysin sileää, seassa saa olla isompiakin murusia.

3. Sulata voi ja sekoita se keksinmurusten sekaan. Sekoita huolella.
4. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi.
5. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa vispikerma isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Lisää kulhoon käsin voimakkaasti vatkaten maustamaton rahka.
8. Lisää kulhoon vaniljasokeri ja sokeri ja mangosose. Vatkaa voimakkaasti. Vatkaaminen tuo seokseen kuohkeutta.
9. Purista liotetut liivatteet ja liota pieneen määrään kuumaa vettä ja vatkaa seoksen sekaan. Liivatteet voi myös sulattaa mikrossa. Vaativat n.10-20sekunttia.


 
10. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita. Laita sitten kakku jääkaappiin hyytymään n.3tunniksi.

11. Kun kakun pinta on tarpeeksi hyytynyt, voit tehdä kiilteen sen päälle.
12. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoon.
13. Kaada mangososeet kulhoon.
14. Purista liotetut liivatteet ja sulata pienessä määrässä kuumaa vettä.
15. Sekoita liivate mangososeen sekaan.
16. Kaada seos kakun päälle ja tasoita.
17. Anna hyytyä jääkaapissa vielä ainakin 30-60min.
18. Koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella.

Tarjoile ja nauti! :)

 
<3:llä Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti