Päädyttiin aloittamaan tämä blogi yhteiskokkauksen tuloksella. Tänään oli vuorossa italialainen ilta, jonka pääruoka oli kummallekin täysin uusi tuttavuus, eli pekoni-pinaattipasta. Ei ole mikään maailman kevyin pasta, mutta pitäähän sitä nyt välillä päästä herkuttelemaan kunnolla ja kermaisesti. Lopputulos oli kyllä äärimmäisen herkullinen ja päätyi kyllä kummankin kokkaajan reseptikirjaan!
Ainekset:
250g tuorepastaa (tagliatelle)
n.1 tl suolaa keitinveteen
1 paketti pekonia (laitettiin itse naisellisesti tuhdimmin)
175 g pakastepinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl Emmental-juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
Ohjeet:
Keitä tuorepastaa n.3min (ohjeen mukaan) ja valuta. Leikkaa pekoni pieniksi viipaleiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Ruskista pekoni ja hienonnetut sipulit pannussa. Lisää juustoraaste, ruokakerma, pinaatti ja suola sekä mustapippuria soppelisti. Keitä kastiketta kymmenisen minuuttia hiljaisella lämmöllä. Tarkista maku ja tarvittaessa pistä sekaan lisää mausteita. Pasta kaadetaan kastikkeen sekaan ja tarjotaan samantien. Ja ei kun syömään!
On tämäkin tapa saada miehet ja lapset syömään pinaattia, kun seassa on roimasti pekonia ;)
-Kirsi & Terhi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti