keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pannacotta vadelma-limekastikkeella

Idea tähän jälkkäriin on muhinut jo hetken aikaa mielessä. Olen aina luullut, että pannacotta on hankala valmistaa, mutta yllätyin positiivisesti, kun tutkin netistä ohjeita! Eihän siinä ole kuin kermaa,sokeria ja liivatetta! Tämä resepti, jonka teidän kanssanne nyt jaan, on sekoitus kahdesta eri reseptistä. Toivottavasti nautitte! Itse nautin oman pannacottani kynttilänvalossa teen kera, hyvässä seurassa. Oiva syysiltojen herkku!

 
Pannacotta (3-4 annosta)
Ainekset:
4dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl sitruunanmehua
1,5tl raastettua sitruunankuorta


1. Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
2. Kiehauta kuohukerma teflonkattilassa.
 
3. Kun kerma on kiehahtanut, lisää sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja sitruunakuori.
4. Lisää liivatteet kokoajan sekoittaen.
5. Jäähdytä seos
6. Kaada seos annosmaljoihin ja laita jääkaappiin
 
7. Anna hyytyä 1-2h. Hyytymisaika riippuu siitä, miten lämpimänä annostelet seoksen. Itse jäähdytin seosta vain hetken ennen annostelua ja hyytymiseen meni n.2tuntia.
8. Pannacotan hyydyttyä, valmista kastike.

Vinkki: Vahvemman vaniljan maun saamiseksi kannattaa käyttää vaniljatankoa.

Kastike:
100g vadelmaa
n.2rkl limen mehua
n.2rkl tomusokeri


Itse käytin kastikkeeseen ulkomaalaisia vadelmia, joten kuumensin vadelmat ensin. Sen jälkeen lisäsin limetin mehun ja tomusokerin. Mehun ja tomusokerin määrää vaihtelemalla pystyt säätelemään kastikkeen paksuutta.

Kastikkeen voi tehdä myös suoraa pakastevadelmista survomalla vadelmat ja lisäämällä sekaan mehun ja tomusokerin.

Annostele kastike ohueksi kerrokseksi pannacotan päälle ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin oleentumaan. Omiini laitin ehkä hiukan liikaa kastiketta, ohuempikin kerros olisi riittänyt hyvin.




Vinkki: Limen kanssa sopisi hyvin kookos, joten osan kermasta voi korvata kookosmaidolla. Ne jotka eivät tykkää limen mausta, voivat jättää sen kastikkeesta kokonaan pois.

Vinkki #2: Kastiketta ei ole pakko laittaa ollenkaan, pannacotta on hyvää myös sellaisenaan.

Koristeeksi:
Limen kuorta raastettuna

Koristele ja nauti hyvässä seurassa! :)



<3:llä Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti