keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Härkää mustapapukastikkeessa

Itse kiinalaisen ruoan ystävänä on aikoinaan tullut etsittyä useampiakin reseptejä Aasian suunnalta. Tämä ruoka on jäänyt itselle pysyväksi arkiruoaksi. Ruoka on erityisesti omaan mieleen, koska itse en niin piittaa tulisesta ruoasta, joita taas monet aasialaiset ruoat edustavat. Tärkeintä ohjeessa on, ettei paista lihaa liian kuivaksi ja vihanneksetkin jättää sopivan napakoiksi.


Ainekset:
- 400g ohuita naudan/härän suikaleita (paistisuikaleet käyvät hyvin)
- 0,5 dl liemeen säilöttyjä mustapapuja
- 1 sipuli
- 1 keltainen paprika
- 1,5 dl lihalientä
- 3 tl maissijauhoja
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 rkl öljyä
- ripaus mustapippuria

Ohjeet:

1.  Kaada pavut lävikköön ja huuhdo pavut useita kertoja vedellä. Valuta vedet pois ja hienonna pavut pienemmiksi.

2. Leikkaa paprika ja sipuli sopiviksi suikaleiksi/paloiksi.

3. Sekoita lihaliemeen maissijauhot, soijakastike ja sokeri.
4. Kuumenna wokissa puolet öljystä, eli 1 rkl. Kääntele wokkia niin, että öljyä menee myös reunoille. Paista kuumalla lämmöllä sipuli, paprikat ja mustapippuri 1 minuutin ajan. Ota vihannekset pois wokista.

5. Laita loput öljystä wokkiin. Kääntele jälleen pannua, jotta öljyä on pohjalla ja reunoilla. Lisää wokkiin liha ja paista jälleen kovalla lämmöllä. Tällä kertaa 2 minuutin ajan tai kunnes liha vaalenee. 

6. Lisää sekaan kasvikset, pienennetyt mustapavut ja kastikeseos. Anna kastikkeen kiehahtaa ja saeta. Mikäli haluat, että nauta jää hieman mediumiksi, lisää loput ainekset sekaan, kun liha on reunoilta vaalentunut.
7. Tarjoa kastike riisin kera.



- Nautiskellen, Terhi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti