sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pesto-perunamuusi ja pippurinen sienikastike

Kun menevä ja aktiivinen nainen kohtaa vapaan viikonlopun, jolloin ei ole mitään tekemistä, käy näin! Keittokirjoja kasa sohvalle ja selaamaan. Uuden haasteen ruuanlaittoon tuo maidottomuus ja gluteenittomuus, jota näissä resepteissä on vasta hapuilevasti osittain kokeiltu. Ei, eivät ole täysin maidottomia tai gluteenittomia. Kyllä, ovat täysin laktoosittomia. Perunamuusin ja kastikkeen kanssa tarjosin itselleni possun ulkofilettä, mutta koska se on ei ole mikään ihmeellisyys, jätin sen kylmästi ulos tästä postauksesta. Alkuperäinen ohje löytyy Hellapolisiin keittokirjasta, tämä kuitenkin siitä hiukan muunneltu versio.


Pesto-perunamuusi

Ainekset:
1kg perunoita
suolaa maun mukaan
2-3 rkl vihreää pestoa
1 prk Oatlyn kaurapohjainen ruuanvalmistukseen soveltuva "kerma"
laktoositonta voita maun mukaan

Ohjeet:
1. Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä.
2. Kaada keitinliemi pois ja muusaa perunat.
3. Lisää kermaa ja voita maun mukaan niin että saat mieluisen koostumuksen.
4. Lisää pesto ja sekoita hyvin.
5. Tarjoile!


Pippurinen sienikastike

Ainekset:
1dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
laktoositonta voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk laktoositon ruokakerma
koskenlaskija sulatejuustoa
20 murskattua viherpippuria
suolaa

Ohjeet:
1. Liota kuivattuja suppilovahveroita vedessä 4-6 tuntia.
2. Pilko sipuli.
3. Laita voita pannulle ja paista pilkottu sipuli seka suppilovahverot pannulla.
4. Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin.
5. Lisää kerma ja sekoita koko ajan.
6. Lisää koskenlaskijaa maun mukaan ja pippurit.
7. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoile muusin ja esimerkiksi possun ulkofileen kanssa.



-Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti