keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Rapupiirakka

Näin rapukauden lopulla on hyvä sitten pistää vähän reseptiä siitä, mihin satoa oikein onkaan tullut käytettyä. Voin nyt rehellisesti tunnustaa, että tämä piirakka on täysin allekirjoittaneen päästä keksitty resepti. Kerrankin voin tosin olla ylpeä tästä keksinnöstä ja varmasti tulee jatkossa käytettyä pakkasesta sulatettuja rapuja saman piirakan tekoon. Rapujen perkaaminen on ruoanlaiton ikävin osio, mutta kyllä voin sanoa, että kyllä kannattaa tällaisella lopputuloksella. Nam!



Ainekset:
Pohja: 
- 100g voita
- n. 3dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä

Täyte:
- 200 g perattuja tilliliemessä keitettyjä rapuja
- 2,5 dl ruokakerma kalalle (maku: valkoviini&tilli)
- 3 kpl kananmunia
- 2,5 dl juustoraastetta
- 2 tl sokeria
- 2 salottisipulia

Ohjeet:
1. Nypi voi sekä jauhot murumaiseksi seokseksi.
2. Sekoita vesi seoksen sekaan ja tee tasainen taikina.
3. Painele taikina vuokaan ja tee haarukalla reikiä pohjaan.

4. Paista pohjaa 225 asteessa n. 8min.
5. Sekoita ruokakerma, kananmunat, sokeri ja juustoraaste yhteiseksi seokseksi 


6. Pilko ravut ja asettele ne piiraspohjan päälle.


7. Pilko salottisipuli silpuksi ja paista pannulla kuultaviksi. Lisää sipulit myös piiraspohjalle.
8. Lisää kermaseos rapujen ja sipulien päälle.

9. Paista 200 asteessa n. 20-30min, kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.
10. Anna vetäytyä n. 15min ja nauti.



- Muita rapuherkkuja suunnitellen, Terhi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti