keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Gluteeniton siemennäkkäri

Hei kaikki gluteenittoman ruokavalion syövereissä olevat ihmiset! Tässä teille uusi addiktoiva herkku! Itse olen suorastaan rakastunut tähän ohjeeseen. Tämä resepti sopii nimensä mukaan käytettäväksi näkkärinä, mutta myös esimerkiksi illanviettoihin naposteltavaksi. Maistuu myös ihmisille, jotka saavat syödä gluteenipitoista ruokaa, testattu! 

Ainekset yhteen pellilliseen:
3/4dl mantelijauhoa
3/4dl auringonkukansiemeniä
3/4dl kurpitsansiemeniä
3/4dl pellavansiemeniä
3/4dl seesaminsiemeniä
1rkl psylliumjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2dl öljyä
2dl kiehuvaa vettä


Ohjeet:
1. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään.
2. Sekoita mukaan öljy ja kiehuva vesi.
3. Sekoita taikinaa niin kauan että siitä tulee kiinteä, hyytelömäinen massa.
4. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä uunpellin kokoiseksi levyksi.
5. Ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa.
6. Paista uunissa 150-160asteessa n.50-70min.
7. Anna leivän jäähtyä ennen paloittelua ja tarjoilua.



Herkuttelemisiin, Kirsi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti