Resepti on neljälle, ja annoskuppien täytyy olla pieniä. Jos haluat olla varma siitä että fondanteista tulee muhkeita, tee taikina kahdeksalle ja jaa se niin moneen annosastiaan tai muffinivuokaan kun taikinasta riittää.
50g Laktoositonta tummaa suklaata
1 kananmuna
0,75dl vehnäjauhoja
50g voita
0,5dl sokeria
0,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,25 tl leivinjauhe
Ohjeet:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja poista paakut siivilöimällä kuivat aineet.
4. Lisää kuivat aineet voi-sokeri-munavaahdon sekaan.
5. Sulata suklaa ja lisää se taikinaan kevyesti käännellen.
6. Voitele paistovuuat tai muffinivuuat ja jaa taikina niihin.
7. Paista fondantit uunissa 200asteessa n.9minuuttia.
8. Anna annosten jäähtyä hetki ja tarjoile heti lämpiminä vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.
Suklaafondantin kuuluu olla keskeltä löysää, sulaa suklaata. Parhaimpia fondantit ovat lämpiminä.
- Suklaisin herkutteluterveisin Kirsi <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti