sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Helppo suklaafondant

Olen halunnut kokeilla kyseistä klassikkoherkkua jo pitkään! Tylsä lauantaipäivä oli täydellinen ajankohta kokeilla tätä herkkua, varsinkin kun suunnitteilla oli jo muhkea pääruoka. Suklaafondantin alkuperäisessä "the reseptissä" taikinan pitäisi olla jääkaapissa useamman tunnin. Löysin kuitenkin Valiolta tämän nopeamman version ja totesin sen toimivan yhtä hyvin kuin ravintolasta saatava sukulaisensa. Tarjoilin kyseisen herkun riisivaniljajäätelön kanssa, joka oli itseasiassa parempaa kuin tavallinen kermajäätelö! Myöhemmin syksyllä tästä reseptistä tulossa täysin gluteeniton ja maidoton versio!

Resepti on neljälle, ja annoskuppien täytyy olla pieniä. Jos haluat olla varma siitä että fondanteista tulee muhkeita, tee taikina kahdeksalle ja jaa se niin moneen annosastiaan tai muffinivuokaan kun taikinasta riittää.


Ainekset:
50g Laktoositonta tummaa suklaata
1 kananmuna
0,75dl vehnäjauhoja
50g voita
0,5dl sokeria
0,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,25 tl leivinjauhe

Ohjeet:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja poista paakut siivilöimällä kuivat aineet.
4. Lisää kuivat aineet voi-sokeri-munavaahdon sekaan.
5. Sulata suklaa ja lisää se taikinaan kevyesti käännellen.
6. Voitele paistovuuat tai muffinivuuat ja jaa taikina niihin.
7. Paista fondantit uunissa 200asteessa n.9minuuttia.
8. Anna annosten jäähtyä hetki ja tarjoile heti lämpiminä vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.

Suklaafondantin kuuluu olla keskeltä löysää, sulaa suklaata. Parhaimpia fondantit ovat lämpiminä.



- Suklaisin herkutteluterveisin Kirsi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti