tiistai 29. lokakuuta 2013

Valkosipulietanat parmesaani-kuorrutteella

Kokeilussa aivan ihana ranskalainen alkuruoka, eli etanat. Monia hirvittää pelkkä ajatus moisista limaisista löllertäjistä, mutta valkosipulin ja parmesaanin kera luvassa on aivan taivaallinen ruoka, joka osaa olla patongin kanssa tarjoiltuna jopa yllättävän täyttävä! Ohje on erittäin helppo ja nopea. Tarvitset ohjetta varten kaksi etanapannua.
 

Ainekset:
 12 etanaa (1tlk riittää hyvin ja jää ylikin)
100g voita
n.3 valkosipulinkynttä
persiljaa
parmesaania

Ohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Kaada etanat tölkistä siivilään valumaan ja huuhtele tarvittaessa (saattavat sisältää hiekkaa ja kuoren palasia)
3. Silppua persilja. Me käytimme tähän n. puoli punttia.
4. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.
4. Sekoita huoneenlämpöinen voi, valkosipuli ja persilja tasaiseksi tahnaksi.
5. Laita yksi etana kuhunkin pannun koloon. Lusikoi jokaisen etanan päälle reilusti tahnaa, niin että jokainen etana peittyy hyvin.
6. Raasta pinnalle reilusti parmesaania.


7. Paista etanoita uunissa n. 10min, eli kunnes parmesaani on pinnalta ruskeaa.
8. Tarjoa patongin ja valkoviinin kera.


Ja ei kun nauttimaan limaisista löllertäjistä <3


-Kirsi & Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti