tiistai 26. marraskuuta 2013

Kebab naudanlihasta

Sunnuntaina tuli maistatettua tätä kebabia taas uudella ihmisellä ja koska kyseinenkin koemaistaja antoi kebabille kymmenen pistettä ja papukaijamerkin, niin päätin lisätä tämän ohjeen tänne kaikkien nähtäville. Koemaistajan mukaan kuulemma parempaa jopa kuin Luigien kebab (mitä sitten tuo tarkoittaakaan).
Tein suhteellisen reilusti, koska ruoka on niin kauan uunissa, niin mielummin tekee enemmän kuin kerta-annoksen verran. Lihan määrä näyttää hassulta, mutta kyseessä on tosiaan 700g ja 400g jauhelihapaketit.


Ainekset:
-1100g naudan jauhelihaa (ei vähärasvaista)
-45g aromisuolaa
1/5 dl rouhittua mustapippuria


Ohjeet:
1. Sekoita mausteet keskenään.
2. Laita jauhelihaa ja mausteita vuorotellen monitoimikoneeseen niin, että ne menevät hyvin sekaisin.
3. Pyöritä seosta monitoimikoneessa niin kauan, että siitä muodostuu mahdollisimman tiivis massa. Mikäli ei ole monitoimikonetta käytössä voi myös sekoittaa seoksen käsin, jolloin tulee pitkään ja hartaasti painella lihasta kaikki ilmat pois. Huomattavasti helpompaa monitoimikoneella.

4. Kun massa on mahdollisimman tiivistä levitä foliota (itse laitoin tuplafoliot) pöydälle ja aseta jauheliha folion päälle. Voit vielä painella jauhelihasta viimeiset ilmat pois, mikäli olet sen monitoimikoneella tehnyt.

5. Tee jauhelihamassasta ohut pötkö ja kääri tiukasti folioon.

6. Laita kebab pellille 100asteiseen uuniin ja anna kypsyä 3,5h. Älä nosta lämpötilaa, koska silloin kebab ei onnistu, vaan tuloksena on mureke! 
7. Ota kebab uunista ja anna vetäytyä hyvin.
5. Vuole/leikkaa kebabista ohuita lastuja ja tarjoa esim. ranskalaisten tai keitetyn riisin kanssa.


Itse teen aina kebabin riisillä, jolloin tarjoan mukana myös Görans kebabkastiketta ja Bulgarian jogurttia.
On kyllä namia, vaikka itse sanonkin!

<3:llä karvakäsi-Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti