sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kermainen bataattisosekeitto

Tämä ohje on usean eri ohjeen sekoitus ja alunperin äitini reseptikirjasta. Oltiin vanhempien kanssa joskus vuosia sitten Kuusamossa vanhassa vesitornissa syömässä ja siellä alkupalaksi meille tuotiin ihanaa bataattisosekeittoa. En ikinä ollut aiemmin maistanut moista, mutta keitto vei kielen mennessään. Äitini sitten lopulta testaili tästä sopivan reseptin ja nyt kyseinen keitto on ollut yksi suosikeistani jo vuosia. Alla olevasta määrästä riittää hyvin neljälle. Itse puolitin ainesten määrän, koska tein vain itselleni ja tästä riitti tooodella hyvin.
Sopii sekä alkuruoaksi että kevyemmäksi pääruoaksi.


Ainekset:
2 bataattia
2 rosamunda -perunaa
1 sipuli
öljyä/voita paistamiseen
5dl vettä
kasvisliemikuutio
n. 2dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa pinnalle

Ohjeet:
1. Kuori ja kuutioi bataatit, perunat ja sipuli.
2. Laita kattilaan öljyä/voita ja laita pilkotut kasvikset kattilaan ja pyörittele niitä siellä hetken aikaa.
3. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Veden kanssa ei kannata olla ihan ohjeen mukainen, jos näyttää, että keitosta tulee turhan vetistä. Itse olen laittanut vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
 4. Anna kasvisten keittyä niin kauan, että ne ovat pehmeitä.
4. Soseuta keitto sauvasekottimella ja lisää ruokakermaa sen verran, että keitosta tulee itsellesi mieluisan samettinen.
5. Mausta keittoa vielä suolalla ja pippurilla, mikäli makua ei ole tarpeeksi.
6. Kiehauta soseutettu keitto ja tarjoa persiljan kanssa.


<3:llä Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti