keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lohta sieni-ranskankermakuorrutteella

Tää resepti on jo vuosia vanha ja olen sen aikanaan löytänyt vahingossa teksti-tv:tä selatessa. Eli ohje on tosiaan ajalta, jolloin teksti-tv oli vielä kova juttu :) Kyseistä sieni-kirjolohta on tullut tämän löydön jälkeen tehtyä jo useita kymmeniä kertoja (jos ei satoja), eikä tähän ruokaan kyllästy ikinä!

 
Ainekset:
n. 600g (kirjo)lohifileetä
1 sitruunan mehu
n. ½ tl suolaa
tilliä
2-4dl sieniä
voita/margariinia
1-2tlk ranskankermaa
1-3 sipulia

Ohjeet:
1. Laita pilkotut sienet pannulle ja paista sieniä niin kauan, että niistä haihtuu ylimääräinen neste.
2. Lisää sipulit pannulle ja kuullota niitä sienien kanssa pienessä määrässä rasvaa ja ota pannu pois levyltä.
3. Nosta filee voideltuun uunivuokaan.
4. Purista kalan päälle sitruunamehu ja ripottele pinnalle hieman suolaa sekä runsaasti tilliä.

5. Sekoita sieni-sipulisekoitus ranskankerman joukkoon.
6. Levitä sieni-sipuli-ranskankerma-seos kalan päälle.

7. Kypsennä 200 asteessa n. 25min, eli kunnes kala on kypsää ja pinta hennosti ruskistunut.
 
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohjetta voi todella paljon soveltaa omanlaisekseen. Tämän takia ainesten määrät vaihtelevat ohjeessa. Esimerkiksi itse olen sipulin ystävä, joten sipulia tuli laitettua maksimimäärä, mutta perusjantteria kehotan laittamaan 1½-2 sipulia seokseen. Sieniä myös laitoin reilusti enemmän kuin mitä ohjeessa on, mutta tosiaan jokainen sitten laittaa aineksia oman maun mukaan :)


-mushroom-lover Terhi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti