perjantai 24. heinäkuuta 2015

Raakasuklaa (+ suklaan temperointi)

Lööpeissä on jo pitkään puhuttu erilaisista "raakatuotteista"; raakasuklaa, raakakakku, raakaruoka... vaikka alunperin ajattelin näiden menevän itseltä aivan yli hilseen, niin jossain vaiheessa huomasin kuitenkin kasvavan halun kokeilla kyseisiä tuotteita ja niiden valmistusta. Päädyin aloittamaan raakalaisuuden (heh) valmistamalla raakasuklaata. Tuotteet ostin paikallisesta Punnitse ja säästä -liikkeestä ja resepti on alunperin Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut. Halusin samalla kokeilla myös ensimmäistä kertaa suklaan temperointia, jonka uskon onnistuneen vallan hyvin, peloista huolimatta. Raakasuklaan voi maustaa haluamallaan tavalla, kuten hedelmillä, rusinoilla, mausteilla tai pähkinöillä. Itse laitoin tällä kertaa vain kaapista löytyneitä cashew-pähkinöitä ja toimi hyvin!




Ainekset:
- 100g raastettua kaakaomassaa
- 50g kaakaovoita
- 50-75g hunajaa (oman maun mukaan)
- pähkinöitä

Lisäksi tarvitset ruoanlaittoon tarkoitetun lämpömittarin.


Ohjeet:
1. Raasta kaakaomassa pieneksi muruksi.
2. Laita kaakaovoi ja raastettu kaakaomassa pieneen kulhoon. Ota kaksi suurempaa kulhoa, joista toiseen laitat kuumaa vettä ja toiseen kylmää.
3. Aseta pieni kulho kuumaan vesihauteeseen ja anna ainesten sulaa. Sekoita seosta koko ajan varovasti. Laita lämpömittari keskelle seosta.
4. Kun suklaa on 43-asteista nosta kulho ja laita se suurempaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
5. Sekoita edelleen varovasti seosta. Anna seoksen jäähtyä 27-asteiseksi, jonka jälkeen nostat seoksen takaisin kuumavesihauteeseen.
6. Anna seoksen lämpötilan kohota 32-asteeseen.
7. Nosta seos pois kuumavesihauteesta, äläkä anna seoksen enää kuumentua.
8. Sekoita seokseen sopiva määrä hunajaa.
9. Kaada seos muotteihin tai leivinpaperin päälle pakastimen kestävälle alustalle (kuten itse tein paremman puutteessa).
10. Ripottele seoksen päälle pähkinöitä ja laita pakastimeen n. 20-30 minuutiksi.
11. Tarjoile kahvin kera.


♥:llä raakalainen-Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti