keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Marjaisa kerroskiisseli

Tämä reseptikokonaisuus on ihan omaa käsialaani. Netistä tottakai löytyy marjakiisselin ja maitokiisselin ohjeita lukemattomia määriä, mutta juuri tämä combo on omaa käsialaani. Olen kotoisasti nimennyt sen marjakiisselihässäkäksi. Kaikki sai alkunsa kun tulin yksi kaunis päivä töistä kotiin ja herkkuhammasta kolotti vietävästi! Mutta kuinkas ollakkaan, kaapissa ei juurikaan ollut mitään ihmeellistä. Niinpä kaivoin kaikki mitä kaapista löysin ja tein tämän. Toimii ainakin mulle ja kaveritkin ihan syö! Toivottavasti tekin nautitte. :) Ohje jälleen kerran maidoton ja gluteeniton.



Ainekset:
5-6 annosta
Alin kerros:
5-6 gluteenitonta Provenan suklaavälipalakeksiä

Soijamaitokiisseli/vanukas:
5dl maustettua soijamaitoa
1,5rkl perunajauhoja
0,5dl vettä
2tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria

Marjakiisseli:
400g kuningatarmarjasekoitus (pakaste)
0,5l vettä
0,75dl sokeria
2rkl perunajauhoja
0,5dl kylmää vettä


Ohjeet:

1. Murenna yksi suklaavälipalakeksi jokaisen annoskulhon pohjalle.
2. Laita kaikki soijamaitokiisseliin tarvittavat aineet kattilaan. 
3. Sekoita aineksia kattilassa koko ajan.
4. Kun maitokiisseli kiehahtaa, nosta se sivuun. 
5. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada sitten ohuena nauhana kattilaan.
Perunajauhojen määrällä pystyt säätelemään haluatko maitokiisselistä löysää kiisseliä vaiko vanukasta. Kiisseli sakenee todella nopeasti!
6. Sekoita vielä hetki, ripottele pintaan sokeria ja laita sivuun jäähtymään.
7. Laita toiseen kattilaan marjakiisseliin tarkoitetut marjat, vesi ja sokeri.
8. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta se sitten sivuun.
9. Sekoita perunajauho pieneen määrään vettä ja kaada marjakiisseliin ohuena nauhana. 
10. Kiehauta kiisseli vielä kerran ja nosta se sitten sivuun jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria ettei kiisseli kuoretu.
11. Kun kiisselit ovat jäähtyneet riittävästi, annestele keksimurujen päälle ensin soijamaitokiisseli ja sitten päällimmäiseksi marjakiisseli.
12. Koristele pinta halutessasi esim mintunlehdellä tai marjoilla.
13. Tarjoile heti tai laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
14. Nauti hyvässä seurassa!

Herkkuterkuin, Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti