keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsamuffinssit

Oletteko koskaan katsoneet televisiosta ohjelmaa nimeltä Hulluna leivontaan? Jos vastaus on tylsistyneellä huokauksella kuorrutettu ajatus kokkiohjelmien ylitsepursuavasta tarjonnasta, ei se mitään! Nimittäin minäpä olen tuota ohjelmaa katsonut, useasti kuolannut niitä herkullisia kakkuja. Ohjelmassa on myös usein osio, jossa ohjelman päätähti, ranskalainen herkkusuu Eric Lanlard loihtii kotikokkien mieliksi helppoja herkkuja arkeen. Eräässä jaksossa tämä ranskalainen taituri sitten teki kurpitsamuffinsseja. Niiden tekeminen näytti niin helpolta ja koostumus niin hyvältä, että ajatus jäi muhimaan mieleeni. Nyt monia monia kuukausia myöhemmin, herättelin taas ajatusta ja päätin kokeilla reseptiä! Alkuperäinen ohje on grahamjauhoilla tehty, mutta muffinssit onnistuvat loistavasti myös gluteenittomina.



Ainekset:
12kpl

225g gluteenitonta jauhoseosta
1,5tl leivinjauhetta
2tl jauhettua kanelia
1tl suolaa
150g raastettua kesäkurpitsaa
4rkl oliiviöljyä
2dl soijamaitoa (tai soijakermaa)
4rkl hunajaa
2 kananmunaa

päälle:
siemensekoitusta
kaurahiutaleita

Ohjeet:

1.Kuumenna uuni 175asteeseen.
2. Voitele mufffinivuoka. Voit käyttää myös paperisia tai silikonisia vuokia.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne toiseen kulhoon.
4. Laita kuivat ainekset sivuun ja sekoita loput ainekset keskenään.
5. Sekoita kulhossa kesäkurpitsaraaste, oliiviöljy, soijamaito, hunaja ja kananmunat.
6. Sekoita kuivat ainekset varovasti mukaan. Varo sekoittamasta liikaa!
7.Täytä muffinssivuuat taikinalla, muista jättää kohoamiselle tilaa.
8. Ripottele päälle siemensekoitusta ja kaurahiutaleita koristeeksi.
9. Paista uunissa n.25-30min kunnes muffinssit ovat kypsiä. Tarjoile sellaisinaan tai hyvän jogurtin ja hunajan kanssa.

Terveellisempien vaihtoehtojen puolesta, Kirsi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti