maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mantelikakku passionhedelmäsiirapilla

Edellisen postaukseni jälkeen tämä bloggaus ja kokkausinto on taas räjähtänyt käsiin. Olen selaillut erilaisia erityisruokavalioille sopivia reseptejä ja edellisenä viikonloppuna niistä tämä kakku pääsi kokeiluun. Odottakaapa vain kun pääsen kesälomalle! Sitten on taas blogi pullollaan uutuuksia! Täytyy sanoa että tarvikeostosten ja valmistusvaiheen muutamaa epätoivoista hetkeä lukuunottamatta kakku onnistui hyvin! Myös koemaistajat (muutkin kuin minä!) olivat sitä mieltä että kakku on hyvää! Tästä syystä uskallankin sen nyt jakaa teille ja toivottaa makoisia kesähetkiä hyvän kahvin ja tämän kakun parissa. :)


Ainekset:
Mantelikakku:
- maidoton margariini (voiteluun)
- 4 kokonaista munaa
- 6 keltuaista
- 0,5tl kanelia
- 1,25dl (100g) hedelmäsokeria TAI 1,65dl normaalia sokeria
- 6-7dl (250g) mantelijauhetta
- 1dl omenamehua

Passionhedelmäsiirappi:
- 10 passionhedelmää
- 1,25dl omenamehua
- 6rkl hedelmäsokeria  tai 8-9rkl normaalia sokeria

Ohjeet:
Mantelikakku:
1. Kuumenna uuni 180asteeseen.
2. Ota 22,5cm leveä kakkuvuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele reunat maidottomalla margariinilla.
3. Sekoita munat, keltuaiset, kaneli ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi valkoiseksi vaahdoksi. Kun vaahto on valmista, jää taikina hetkeksi koholle kun taikinalla piirtää taikinavaahdon pintaan kahdeksikon.
4. Sekoita mantelijauhe metallilusikalla vaahdon sekaan.
5. Lisää lopuksi vesi ja sekoita hyvin.
6. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 20-25minuuttia tai kun kakku on kauniin kullanruskea ja sisältä kypsä. Kypsyyden voi kokeilla esimerkiksi upottamalla tulitikun keskelle taikinaa. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, ei kakku ole vielä valmis. Kun kakku on valmis, nosta se ritilälle jäähtymään.

Passionhedelmäsiirappi:
1. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha paksupohjaiseen kattilaan. Kuoret saa heittää pois.
2. Mittaa kattilaan myös sokeri ja mehu.
3. Kiehauta seos ja laita sen jälkeen levyä pienemmälle.
4. Anna seoksen kiehua hiljalleen kattilassa niin että nesteen määrä vähenee ainakin puolella.
5. Kun seos alkaa olla siirappimaista, nosta se hellalta hetkeksi jäähtymään.
6. Kun seos on jäähtynyt riittävästi, kaada se kakun päälle.
7. Itse huomasin siemenien olevan ärsyttäviä, joten halutessasi voit siivilöidä siirapin niin, etteivät siemenet päädy kakun päälle.
8. Tarjoile!


Herkutteluterveisin, Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti