torstai 19. kesäkuuta 2014

Lohta vuohenjuusto-pestokuorrutteella

Uusimman Maku-lehden (4/2014) innoittamana päätin lähteä kokeilemaan tätä reseptiä, sillä kalaruoat ovat erittäin lähellä sydäntäni. Tyylilleni uskollisena alkuperäistä reseptiä on sovellettu omaan makuun sopivammaksi ja koeyleisönä olleellekin lähisuvulle ruoka näytti maistuvan hyvin ja kiitosta tuli. Tämän takia uskallan jakaa siis reseptin myös kaiken kansan nähtäväksi :) Aineksista riitti hyvin viidelle ja ylikin jäi vielä reilusti.

 
Ainekset:
- n. 1kg lohifileetä (nahallinen)
- 2 prk levitettävää vuohenjuustoa (280g)
- 4 rkl vihreää pestoa
- suolaa
- sitruunapippuria

Ohjeet:
1. Leikkaa lohifileeseen poikittaisia syviä viiltoja, jotka ulottuvat lähes nahkaan asti. Nosta filee uunivuokaan.


2. Ripottele hieman suolaa ja sitruunapippuria fileen päälle ja hiero ne lihaan hellästi.
3. Sekoita erillisessä astiassa vuohenjuusto ja pesto keskenään yhtenäiseksi seokseksi.
Itse käytin ylläolevaa pestoa.

4. Jaa seosta tasaisesti jokaiseen viiltokohtaan ja levitä ylijääneet seokset koko lohen päälle.

5. Laita lohi 200-asteiseen uuniin keskitasolle ja paista n. 30min.
6. Tarjoile esim. uusien perunoiden kanssa ja nauti!

- Kalaruoista inspiroitunut, Terhi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti