torstai 26. kesäkuuta 2014

Gluteeniton piirakkapohja

Olen aina pulassa, kun puhutaan erityisruokavalioisille kokkaamisesta. Tämän takia haluankin jakaa yleisesti vihdoinkin hyväksi havaitsemani suolaisen piirakkapohjan ohjeen. Olen käyttänyt kyseistä pohjaa muuttaessani kinkku-ananas-pekonipiirakan ja parmankinkkupiirakan ohjeet gluteenittomiksi.


Ainekset:
- 2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Temper hieno jauhoseos)
- 100g voita
- ripaus suolaa
- reilu ½ dl emmental-raastetta
- 2 rkl kylmää vettä

Ohjeet:
1. Nypi jauhot, suola ja voi ryynimäiseksi seokseksi.
2. Lisää seoksen sekaan juustoraaste ja vesi. Tee taikinasta tasainen.
3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
4. Esipaista pohjaa 250 asteessa n. 5-8min.
5. Täytä piirakkapohja haluamallasi täytteellä.


- Testaillen, Terhi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti