perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kinkku-ananas-pekonipiirakka

Tämä resepti on ollut jo vuosia äidilläni käytössä ja aina ollut todellinen yleisön suosikki. Hyvä ja ruokaisa piirakka, jota on mukava tarjota esimerkiksi runsaampana iltapalana tai muuten vain vieraille. Tämä ohje onnistuu myös gluteenittomana. Itse pidän reseptistä, koska ananaksen ja pekonin ansiosta piirakasta ei tule liian kuivaa. Tämän takia varmaan piirakka katoaa itsellä lähestulkoon yhdeltä istumalta!


Ainekset:
POHJA:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125g voita
- 3 rkl kylmää vettä
TÄYTE:
- 230g savusuikalekinkkua
- 1 prk ananasviipaleita
- 1 pkt pekonia
- 1 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 100g juustoraastetta
- mustapippuria
- suolaa
Ohjeet:
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sekaan kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Mikäli haluat, voit pistää taikinan hetkeksi aikaa kylmään lepäämään.
2. Painele taikina piirakkavuokaan ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista pohjaa uunissa 250 asteessa n. 8-10min.

3. Pilko pekonit pienemmiksi siivuiksi ja paista pannulla. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta turha rasva imeytyy pois.

4. Riko kananmunien rakenne ja sekoita joukkoon maito, kuohukerma, juustoraaste ja mausteet. Muista laittaa suolaa vain ripaus seokseen, sillä kinkusta ja pekonista tulee piirakkaan riittävästi suolaa!

5. Lado kinkkusuikaleet, pekoni ja ananasviipaleet piirakkapohjan päälle.

6. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja tasoita niin, että se peittää tasaisesti koko piirakan.

7. Paista piirakkaa 225 asteessa n. 25-30min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
8. Anna piirakan vetäytyä ja tarjoa!
- ♥:llä Terhi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti