Ainekset/tarvikkeet:
3 kananmunaa
165g suklaata, itse käytin maitosuklaata
15cm pyöreä kakkuvuoka, mieluusti irtopohjavuoka
sähkövatkain
Ohjeet:
1. Esilämmitä uuni 170-175asteeseen.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan kulhoihin. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan.
3. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata palat vesihauteessa.
4. Kun suklaa on sulanut, anna sen jäähtyä hetki ja vispaa sitten joukkoon keltuaiset.
5. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella marengiksi. Eli niin kauan, kunnes vaahto on niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa kulhosta.
6. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta suklaataikinan sekaan ja sekoita hyvin vispilällä.
7. Lisää asteittain loppu valkuaisvaahto aina puolet kerrallaan varovasti lastalla taikinan sekaan käännellen.
8. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Leikkaa pohjalle erillinen paperi ja laita reunojen ympärille oma paperi. Reunojen paperi kannattaa olla 15-20cm korkea, sillä taikina kohoaa paistaessa.
9. Kaada taikina vuokaan ja kopauta pöytään kevyesti, että ilmakuplat lähtevät.
10. Paista 170-175asteessa n.30-40min. Itse paistoin 35min.
11. Ota kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Kun kakku ei ole enää tulikuuma, voi sen siirtää ritilälle jäähtymään.
12. Koristele pinta tomusokerilla ja eikun herkuttelemaan! :)
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan kulhoihin. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan.
3. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata palat vesihauteessa.
4. Kun suklaa on sulanut, anna sen jäähtyä hetki ja vispaa sitten joukkoon keltuaiset.
5. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella marengiksi. Eli niin kauan, kunnes vaahto on niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa kulhosta.
6. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta suklaataikinan sekaan ja sekoita hyvin vispilällä.
7. Lisää asteittain loppu valkuaisvaahto aina puolet kerrallaan varovasti lastalla taikinan sekaan käännellen.
8. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Leikkaa pohjalle erillinen paperi ja laita reunojen ympärille oma paperi. Reunojen paperi kannattaa olla 15-20cm korkea, sillä taikina kohoaa paistaessa.
9. Kaada taikina vuokaan ja kopauta pöytään kevyesti, että ilmakuplat lähtevät.
10. Paista 170-175asteessa n.30-40min. Itse paistoin 35min.
11. Ota kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Kun kakku ei ole enää tulikuuma, voi sen siirtää ritilälle jäähtymään.
12. Koristele pinta tomusokerilla ja eikun herkuttelemaan! :)
Kesäterveisin,
Kirsi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti