lauantai 3. toukokuuta 2014

Grillatut seesami-jättikatkaravut

Vihdoin grillikausi on avattu räntäsateista huolimatta ja on aika vihdoin alkaa kehittämään yhtä omista heikoimmista alueistani, eli grillaamista. Olen kova äyriäisten ystävä, joten on kovasti tehnyt mieli löytää joku mahdollisimman mieleinen marinadi jättikatkaravunpyrstöille parin vuoden takaisen valkosipuli-fiaskon jälkeen, josta en mainitse enempää :) Nämä katkikset kyllä onnistuivat yli odotusten ja jopa koeyleisö tykkäsi niin paljon, että syötiin 4hlön annos sitten kahdestaan.

 
Ainekset:
- reilu 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl mirin-riisiviiniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 25-30 pakastettua jättikatkaravunpyrstöä (kuorittuja)
- Grillitikkuja/vartaita

Ohjeet:
1. Sulata jättikatkaravunpyrstöt. Sulaminen kestää n. 1h-2h. Laita puiset grillitikut veteen, jottei ne myöhemmin kärähdä grillissä.
2. Murskaa valkosipulinkynnet.
3. Sekoita muovikulhossa soijakastike, seesamiöljy, seesaminsiemenet, mirin-riisiviini ja murskatut valkosipulin kynnet.

4. Sekoita marinadin sekaan jättikatkaravunpyrstöt ja sekoita niitä kulhossa.
5. Laita kelmu kulhon päälle ja kulho jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Mikäli marinadi ei peitä jättikatkaravunpyrstöjä, voit käydä välillä sekoittamassa niitä, jotta kaikki saavat marinadin maun.
6. Pujota jättikatkaravunpyrstöt vartaisiin.
7. Grillaa pyrstöjä grillissä n. 2-3min per puoli.
8. Tarjoa jättikatkaravunpyrstöt samantien ja nauti muun grilliruoan lisukkeena.


Lisää grilliohjeita tulossa kesän aikana, kunhan vauhtiin päästään. I promise!

-Grillaten, Terhi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti