maanantai 19. toukokuuta 2014

Vaahtokarkkineliöt

Allekirjoittaneella oli tuparit tässä taannoin ja sinne piti keksiä jotain tarjottavaa. Valitsin pari tuttua ja turvallista reseptiä, mutta jotakin erikoistakin piti keksiä. Tämä resepti pomppasi silmieni eteen Hellapoliisin sivuilta ja päätin pistää kokeiluun. :) Yhdestä ohjeellisesta tulee pellillinen eli n.25-30 isoa annospalaa.


Ainekset:
POHJA:
- 5 munaa
- 3 dl fariinisokeria
- 2 dl (200 g) sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 porkkana raastettuna
- 150 g ananasmurskaa valutettuna
- 50 g saksanpähkinöitä rouhittuna

KUORRUTUS:

- 3 dl kuohukermaa
- 150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
- 1 rkl vaniljasokeria

KORISTELUUN:

- 1 pss värikkäitä makeisia

Ohjeet:
1.Aloita tekemällä kuorrutus, koska sen pitää oleentua jääkaapissa pari tuntia. Kaada vaahtokarkit teflonkattilaan ja lisää kuohukerma.

2. Pidä hella miedolla lämmöllä ja sekoita seosta koko ajan, niin kauan että vaahtokarkit ovat sulaneet sekaan. Älä anna kiehua!
3. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet, lisää vaniljasokeri.
4. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä se sitten pariksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin. Itse siirsin seoksen kattilasta muovikulhoon jäähtymään.
5.Aloita taikinan teko sekoittamalla kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
6. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja maito.
7.Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan sekaan.
8. Lisää mukaan myös porkkanaraaste, ananasmurska ja saksanpähkinärouhe.



9. Levitä hyvin sekoitettu taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

10. Paista 175 asteisessa uunissa n.30min tai kun pinta on kauniin ruskea
11. Kun pohja on valmis, anna sen jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kuorrute kuohkeaksi vaahdoksi.
12. Varmista että pohja on täysin jäähtynyt ennen kuin levität kuorrutuksen päälle.
13. Anna kuorrutuksen hyytyä pintaan ja koristele pinta värikkäillä karkeilla.
14. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja nauti! :)




-Vaahtokarkin makuisin terveisin, Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti