Allekirjoittaneella oli tuparit tässä taannoin ja sinne piti keksiä jotain tarjottavaa. Valitsin pari tuttua ja turvallista reseptiä, mutta jotakin erikoistakin piti keksiä. Tämä resepti pomppasi silmieni eteen Hellapoliisin sivuilta ja päätin pistää kokeiluun. :) Yhdestä ohjeellisesta tulee pellillinen eli n.25-30 isoa annospalaa.
Ainekset:
POHJA:
- 5 munaa
- 3 dl fariinisokeria
- 2 dl (200 g) sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 porkkana raastettuna
- 150 g ananasmurskaa valutettuna
- 50 g saksanpähkinöitä rouhittuna
KUORRUTUS:
- 3 dl kuohukermaa
- 150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
- 1 rkl vaniljasokeria
KORISTELUUN:
- 1 pss värikkäitä makeisia
- 3 dl fariinisokeria
- 2 dl (200 g) sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 porkkana raastettuna
- 150 g ananasmurskaa valutettuna
- 50 g saksanpähkinöitä rouhittuna
KUORRUTUS:
- 3 dl kuohukermaa
- 150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
- 1 rkl vaniljasokeria
KORISTELUUN:
- 1 pss värikkäitä makeisia
Ohjeet:
1.Aloita tekemällä kuorrutus, koska sen pitää oleentua jääkaapissa pari tuntia. Kaada vaahtokarkit teflonkattilaan ja lisää kuohukerma.
2. Pidä hella miedolla lämmöllä ja sekoita seosta koko ajan, niin kauan että vaahtokarkit ovat sulaneet sekaan. Älä anna kiehua!
3. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet, lisää vaniljasokeri.
4. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä se sitten pariksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin. Itse siirsin seoksen kattilasta muovikulhoon jäähtymään.
5.Aloita taikinan teko sekoittamalla kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja maito.
7.Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan sekaan.
8. Lisää mukaan myös porkkanaraaste, ananasmurska ja saksanpähkinärouhe.
9. Levitä hyvin sekoitettu taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
11. Kun pohja on valmis, anna sen jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kuorrute kuohkeaksi vaahdoksi.
12. Varmista että pohja on täysin jäähtynyt ennen kuin levität kuorrutuksen päälle.
13. Anna kuorrutuksen hyytyä pintaan ja koristele pinta värikkäillä karkeilla.
14. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja nauti! :)
-Vaahtokarkin makuisin terveisin, Kirsi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti