tiistai 19. toukokuuta 2015

Satay-kastike

Minuun iski vähän aikaa sitten kova Aasia-into. Kauheasti houkuttaisi kokeilla erilaisia aasialaisia ruokia ja ravintoloita. Tästä innostuneena päätin aloittaa helpoimmasta päästä ja kokeilla Satay-kastikkeen onnistumista - ja hyvinhän se meni! Kyseistä kastiketta tarjosin broilervartaiden ja riisin kera. Broilervartaiden marinadiohje jääköön nyt salaisuudeksi, sen ollessa vielä kehitysasteella. Olin aivan innostunut kaupassa huomattuani, kuinka laaja valikoima nykyisin ruokakaupoissa on kaikenmoisia aasialaisia ruoka-aineita. Ehkei enää tarvitse joka kerta vaeltaa etnisiin elintarvikeliikkeisiin, jotta saa hommattua ainekset vähän erilaisempiin aterioihin. Ehkei minun Aasia-kokeilut jääkään siis vielä tähän. Varsinkin, kun vastaanotto kotona kyseiselle kastikkeelle oli hyvinkin positiivinen.



Ainekset:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl murskattuja maapähkinöitä
- reilu 1 dl kookoskermaa
- puolikas punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 20 g inkivääriä
- 2 rkl tamarinditahnaa
- 2/3 korianterinipusta 
- 2 rkl vettä
- loraus soijakastiketta

Ohjeet:
1. Mikäli olet ostanut kokonaisia maapähkinöitä, kuori pähkinät.
2. Poista chilistä kanta ja siemenet ja puolita chili.
3. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynsi.
4. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Seos saa jäädä tosiaan hieman rakeiseksi, jotta jää jotain suutuntumaa.
5. Mausta seosta tarvittaessa lisäämällä soijaa.
6. Tarjoa.



- Terhi ♥ Aasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti