maanantai 13. tammikuuta 2014

Guacamole ja tomaattisalsa

Näin tammikuussa iskee kaikille kumma into syödä terveellisemmin, myös itsellä on moinen kuuri menossa, tosin eri syistä kuin monilla muilla tammikuun intoilijoilla. Tämän takia herkkuhimon iskiessä pitää löytää jotain terveellisempiä vaihtoehtoja kuin sipsit ja sokeria täynnä olevat puolivalmiit dipit. Guacamolea olen tehnyt aikaisemminkin joskus vuosia sitten, mutta salsan tekeminen oli kokonaan uusi tuttavuus. Ja voin sanoa, että enää en ihan helposti koske kauppojen valmiisiin "guacamoleihin" ja salsoihin. Sen verran parempaa (ja terveellisempää) näistä tuotoksista tuli. Nam! Näistä annoksista riittää isommallekin ryhmälle dipattavaa.


GUACAMOLE
Ainekset:
- 4 kypsää avokadoa
- 1 punasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
- ½ punainen chili
- suolaa
- mustapippuria

Ohjeet:
1. Leikkaa avokadot pituussuunnassa puoliksi ja poista avokadon kivi. Koverra avokadot kuoristaan kulhoon. On äärimmäisen tärkeää, että avokadot ovat riittävän kypsiä!
2. Survo avokadoja pienemmiksi joko perunasurvimella tai haarukalla. Onnistuu myös käsin painelemalla ja puristelemalla, mutta on todella sotkuista puuhaa.
3. Pilko punasipuli, chili ja valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne avokadon sekaan.
4. Purista seoksen päälle limesta mehu.
5. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
6. Anna guacamolen maustua jääkaapissa tovi.


TOMAATTISALSA
Ainekset:
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ vihreä paprika
- ½ punainen chili
- 1 limen mehu
- 2rkl sweet chili-kastike
- 1prk tomaattipyreetä
- suolaa

Ohjeet:
1. Kuutioi tomaatit ja laita siivilään valumaan.
2. Paloittele paprika ja chili sekä hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. 
3. Kun tomaatit ovat tarpeeksi valuneet laita ne kulhoon ja sekoita sinne muutkin salsan ainekset.
4. Mausta suolalla.
5. Anna dipin maustua hetki jääkaapissa.



Meksikolaista iltaa viettäen,
<3:llä Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti