lauantai 4. huhtikuuta 2015

Yrttinen karitsan kare

Jo useana pääsiäisenä on tehnyt mieli kokeilla lammasruoista karitsan karetta. Kuitenkin joka vuosi on jotenkin lannistunut ja mennyt helpoimman kautta ja ostanut paistia tai jättänyt koko lammasruoan tekemättä. Tänä pääsiäisenä päätin ottaa härkää sarvista vai pitäisikö sanoa pässiä :P Alkuperäinen ohje on täältä. Karitsan kareen ostin pakasteena ihan vain nuukamaisuuttani, mutta olen silti tyytyväinen lopputulokseen, nam! Parempi puoliskokin kehui aterian maasta taivaisiin, joten saattaapi olla, että tätä ruokaa tullaan näkemään meidän taloudessa useammin kuin kerran vuodessa. Tarjoilin kareen valkosipuliperunoiden kera. Kastiketta ei tällä kertaa ollut, mutta dippailimme lihaa aioliin ja hyvälle maistui.



Ainekset:
- 1 kg karitsan karetta
- vajaa 2 rkl tuoretta rosmariinia
- reilu 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1,5 rkl merisuolaa (karkea)
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
- vajaa 1 dl oliiviöljyä
- 3-4 valkosipulinkynttä

- voita ja öljyä paistamiseen

Ohjeet:
1. Mikäli kare on pakastettu, ota se sulamaan edellispäivänä.
2. Silppua yrtit ja murskaa valkosipulin kynnet.
3. Sekoita marinadin ainekset (yrtit, valkosipuli, mausteet ja öljy) keskenään seokseksi.
4. Poista karitsan kareesta liiat rasvat ja kalvot.
5. Hiero marinadi lihan pintaan.

6. Anna lihan maustua 6-7h jääkaapissa.
7. Pyyhi paperilla ylimääräiset marinadit lihoista.
8. Paista pienessä määrässä voita ja öljyä lihoista pinnat kiinni.
9. Paista 250-asteisessa uunissa kareita kunnes lihan sisälämpötila on n. 55 astetta eli medium. Mikäli haluat, että luuosat jäävät kauniimmiksi, peitä ne foliolla ennen uuniin laittoa.
10. Ota kareet pois uunista ja peitä ne foliolla. Anna lihan vetäytyä 5min.
11. Leikkaa karitsan kare kauniiksi paloiksi ja tarjoa sopivan lisukkeen kanssa.



- Bääää, Terhi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti