keskiviikko 24. elokuuta 2016

Maidoton ja gluteeniton omenapiirakka

Syksy tekee tuloaan ja sen myötä myös kauden herkut, erilaiset marjat ja omenat! Ihan täydellinen aika ruokaintoilijalle kun puutarhasta ja luonnosta saa niin hyviä aineksia. Sain toissapäivänä pussillisen omenoita ja päätin että niistä pitäisi keksiä jotain kivaa. Tulin siihen tulokseen että haluan tehdä omenapiirakkaa ja myöhemmin omenasosetta. Yllätyin itsekin positiivisesti tuotokseni mausta ja kuohkeudesta. Onhan kuitenkin kyseessä gluteeniton tuote. ;) Lahjomaton ja vankkumaton testiyleisöni oli sitä mieltä, että tuotteesta ei maun perusteella tiedä, että se on gluteeniton ja maidoton. Alkuperäinen ohje löytyy glu.fi nettiyhteisöstä. 

Sen enempiä höpisemättä, tässä helppo, nopea ja kuohkea ohje ruokavaliorajoitteet huomioiden.



Ainekset:
- 4,5dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 3 kananmunaa
- 2,5dl sokeria
- 1,5dl mantelimaitoa
- 100g maidotonta kasvirasvaa
- 1,5tl leivinjauhetta
- Omenoita (itse käytin Valkeaa Kuulasta, joka on vielä tähän aikaan sopivan kirpeä mutta pehmenee taivaallisesti paistettaessa.
- Pinnalle sokeria ja kanelia maun mukaan.

Ohjeet:
1. Ota uunipelli, vuoraa se leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 225 asteiseksi.
2. Viipaloi omenat. 
3. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
4. Mittaa maidoton margariini ja mantelimaito kattilaan ja kiehauta ne.
5. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Minä vatkasin taikinaa kuten kakkutaikinaa, että siitä tulisi mahdollisimman kuohkea. 
6. Sekoita munasokerivaahdon sekaan rasvaseos hiljalleen sekoittaen. 
7. Lisää jauhoseos hiljalleen sekoittaen.
8. Levitä taikina pellille ja omenasiivut sen päälle.
9. Paista 225 asteessa 20minuuttia.
10 Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Syysterveisi, Kirsi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti