keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kikhernepyörykät ja maidoton tsatsiki

Kikherneistä innostuneena kokeilen suklaakakun jälkeen myös toista reseptiä näistä ihmeellisistä herneistä, kikhernepyöryköitä. Pyöryköiden kanssa kaveriksi sopii tsatsiki. Koska ruokavalioni on maidoton ja gluteeniton, päätin tehdä maidotonta tsatsikia. Täytyy sanoa, että ensimmäiseksi kokeiluksi kyseinen tuotos onnistui todella hyvin.

Mieheke ei ollut näiden pullien ystävä. Useiden kehotusten ja pyyntöjen tuloksena hän lopulta maistoi yhden. Kastikkeen hän kelpuutti samantien, mutta pyörykän näykkiminen näytti samalta kuin pieni lapsi kiemurtelemassa inhokkiruokansa ääressä. Itse tykkäsin pyöryköistä. Ensi kerralla lisään niihin ehkä hiukan enemmän potkua, mutta muuten mielestäni hyvä kasvisruokavaihtoehto.


Ainekset:
Kikhernepyörykät:

400g kikherneitä (säilöttyjä)
4rkl kuivattua persiljaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 muna
2rkl maissitärkkelystä (Maizena)
2rkl sitruunamehua
1rkl juustokuminaa
1tl suolaa
1/2tl chilijauhetta

Maidoton tsatsiki:

noin 2dl Alpron maustamatonta soijajogurttia
5cm pala kurkkua
2rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus sokeria
noin 1tl  kuivattua persiljaa ( TAI minttua)

Ohjeet:
Kikhernepyörykät:

1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Laita massa jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
4. Muotoile massasta pyöryköitä ja nosta uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
5. Paista pyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 20minuutin ajan.

Maidoton tsatsiki:

1. Mittaa kannelliseen rasiaan 2dl maustamatonta soijajogurttia. Kannellinen rasia siksi, ettei koko jääkaappi haise. 
2. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois.
3. Sekoita jogurttiin kaikki ainekset, tarkista maku ja laita maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. Maku paranee sitä mukaa, mitä kauemman tsatsikin antaa maustua.

Tarjoile pyörykät ja kastike esimerkiksi riisin kanssa tai yhtenä lisukkeena. 

Nauttikaa!

Kevätterkuin, Kirsi

2 kommenttia:

  1. Hei en löytänyt nappia mistä voisi painaa "seuraa" :) Ihania reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Nyt on lisätty seuraus-nappula, jotta voi sähköpostitse seurata meidän blogin reseptejä :) -Terhi

      Poista